Изследване на D-dimer, Пълна и Диференциална кръвна картина, Феритин, CRP, с възможност и за Пролакцитонин, от МДЛ Д-р Бистра Тошкина

Изследване на D-dimer, Пълна и Диференциална кръвна картина, Феритин, CRP, с възможност и за Пролакцитонин

Дори да нямате склонност към образуване на съсиреци - е по-добре да го знаете. Бъдете сигурни и в запасите си на желязо, в здравето на черния си дроб, както и за други показатели - с това изследване в Медико-диагностична лаборатория на Д-р Бистра Тошкина!

Варианти на офертата:
Изследване на D-dimer, ПКК, Диференциална кръвна картина, Феритин и C-реактивен протеин 45.90 лв Грабни
Изследване на D-dimer, ПКК, Диференциална кръвна картина, Феритин, C-реактивен протеин и Пролакцитонин 76 лв Грабни
Повече за показателите
Д-димер (D-dimer)
Образуваният в процеса на кръвосъсирване съсирек (фибрин) подлежи на разграждане, което се осъществява от фибринолитичната система на плазмата. Основен ензим в тази система е плазминът. Плазминът разгражда както неразтворим, така и разтворим фибрин и фибриноген. В резултат се образуват различни продукти, които се обозначават с общото понятие ФДП (FDP - fibrin/fibrinogen degradation products). D-димерът (DD - димери между 2 D-фрагмента) е един от крайните продукти на фибринолизата, получен от разграждането на фибрин, стабилизиран от фактор ХІІІа - фибрин i (i- insoluble -неразтворим). Той е най-малкия фибрин-деградационен продукт с кръстосани връзки.

Появата на D-димери в плазмата е показател за съществуване на фибрин в кръвта, разграден до фибринови фрагменти, вследствие на вторична фибринолиза. Повишените стойности не могат да послужат за изясняване причината за образуване на фибрин, както и за локализиране на процеса.

Пълна кръвна картина
(ПКК) - всички основни показатели

Диференциална кръвна картина (ДКК)
Под понятието Диференциална Кръвна Картина се разбира микроскопското изброяване на видовете бели кръвни клетки (левкоцити). Те се делят на следните групи: неутрофилно, базофилно и еозинофилно гранулирани левкоцити; лимфоцити и моноцити. При излседването се определят съотношението на клетките в проценти, тяхната морфология и степен на зрялост. Наличието на промени в клетките е характерно за различни болестни процеси. Съотношението на лимфоцитите и гранулоцитите е различно в детска и зряла възраст. Интерпретацията на резултатите от ДКК е правилно само в контекста на цялостния диагностичен процес и е свързано с редица други показатели на кръвта. Съвременните хематологични анализатори извършват този тест автоматично с помощта на лазерна технология. Резултатите от автоматично изработено ДКК са основание за извършване на микроскопското изследване. Важно е да се отбележи, че автоматичното ДКК от т.н. (3-DIFF) масово разпространени броячи е само ориентировъчно и крие риск от пропускане на редица заболявания - алергии, паразитози, инфекциозна мононуклеоза, левкози.

Феритин
Феритинът в кръвта е гликопротеин, който отразява запасите на желязо в организма. Анализът на този показател е полезен при оценка на желязото в така наречените "депа" за съхранение като костен мозък, черен дроб и слезка.

C-реактивен протеин (CRP)
С-реактивният протеин (CRP) е цикличен, острофазов протеин, синтезиран от черния дроб при наличието на възпаление. Той се използва като надежден маркер на възпаление в организма. Алтернативен маркер е СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите). Разликата е, че CRP е по-чувствителен и точен показател от СУЕ при вече настъпилата остра възпалителна фаза.

Пролакцитонин
Прокалцитонин (PCT) е предшественик на хормона калцитонин, който участва в обмяната на калций в организма и се синтезира в С-клетките на щитовидната жлеза (вътреклетъчна протеолиза). В щитовидната жлеза прокалцитонин се превръща в калцитонин, катакалцин и протеинов остатък.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 15 Януари до 17 Юни 2022г.
  • Не е необходимо предварително записване. Клиентите с ваучери ще бъдат обслужвани според заетостта на избрания обект.
  • За временна промяна, свързана с работното време на лабораториите поради непредвидени обстоятелства, може да се информирате на: https://cmdltoshkina.com/news/.
  • Офертата включва още такса венозна манипулация.
  • Препоръчително е изследванията да се извършват на гладно, без прием на кафе или други напитки, съдържащи кофеин.
  • Резултатите могат да бъдат проверени онлайн или на място в лабораторията.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от МДЛ Д-р Бистра Тошкина

Медико-диагностична лаборатория на Д-р Бистра Тошкина предлага лабораторни изследвания на базата на направления за клинико-лабораторна диагностика.

Офертата е осигурена от САМОСТОЯТЕЛНА МЕДИКО-ДИАГНОСТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ - Д-Р БИСТРА ТОШКИНА ЕООД, ЕИК: 102634118 (МДЛ Д-р Бистра Тошкина).
Изследване на D-dimer, Пълна и Диференциална кръвна картина, Феритин, CRP, с възможност и за Пролакцитонин
Топ цена: 4590лв Грабни ваучер
23грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:00ч)