Пакет изследвания "Имунен статус", от СМДЛ Кандиларов

Пакет изследвания "Имунен статус"

За здравето и спокойствието на нас и нашите близки СМДЛ Кандиларов предоставя пакет от изследвания.

Пакет изследвания "Имунен статус" 60 лв вместо 87 лв Грабни
Изследват се
• ПКК с ДКК;
• CRP;
• Антистрептолизинов титър (AST);
• IgG;
• IgM;
• IgA;
• C3 - комплемент;
• C4 -комплемент;
За изследването
Системата на комплемента е неразделна част от вродената имунна система и действа като мост между вродения и придобит имунитет. Състои се от серия от протеини, които са най-вече (макар и не изключително) синтезирани в черния дроб, които се откриват в плазмата и върху клетъчните повърхности като неактивни прекурсори (зимогени).

Съществуват девет първични комплементни протеина, които са означени от С1 до С9. Тези компоненти, в допълнение към останалите протеини, работят заедно чрез активиране, усилване, разпадане и образуване на протеинови комплекси, които реагират на инфекции, транспланти, мъртви клетъчни остатъци или възпаление.

Тестовете на комплемента измерват количеството или функцията (активността) на комплементарните протеини в кръвта. Компонентите за допълване могат да се измерват поотделно или заедно, за да се определи дали системата функционира нормално. С3 и С4 са най-често измерваните комплементни протеини. Тестовете на комплемента, най-често С3 и С4, се използват, за да се определи дали недостатъците или аномалиите в системата на комплемента причиняват или допринасят за заболяването или състоянието на пациента. Намалените нива на комплемента също са свързани с повишен риск от развитие на автоимунно заболяване. Нивата на С3 и С4 обикновено са намалени при лупус, докато само С3 е ниско при инфекция, особено такива причинени от гъбички или паразити.

Намалена активност на системата на комплемента се наблюдава при:

Рецидивиращи микробни инфекции (обикновено бактериални);
Автоимунни заболявания, включително лупус и ревматоиден артрит;
Наследствен ангиоедем;
Придобит ангиоедем;
Различни видове бъбречни заболявания, включително гломерулонефрит, лупусен нефрити IgA нефропатия, както и отхвърляне на бъбречни -трансплантати;
Цироза;
Хепатит;
Недохранване;
Сепсис;
Нивата на комплементния протеин обикновено се повишават, заедно с други несвързани протеини наречени остро фазови белтъци, по време на остро или хронично възпаление. Всички те обикновено се връщат към нормалното, когато основното заболяване е изклекуване.

Тестът на комплемента С4 е един от най-често използваните тестове. Тестът се назначава най-често при съмнение за наличието на автоимунно заболяване. Тестът на комплемента С4 понякога се използва и за наблюдение на нивата на протеини при пациенти, които вече са били диагностицирани с автоимунно заболяване. Тестовете за допълване могат да предоставят на лекарите ценна информация за ефективността на текущото лечение за автоимунното състояние.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 6 Февруари до 20 Септември 2024г.
  • Офертата не важи по време на официалните празнични почивни дни.
  • Не е необходима предварителна резервация. Клиентите с ваучери ще бъдат обслужвани според заетостта на избраната лаборатория.
  • Изследването се извършва само при предоставяне на номер и секретен код на ваучер при посещението.
  • Офертата включва още такса венозна манипулация.
  • Резултатите се получават на място в лабораторията или онлайн.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от СМДЛ Кандиларов

СМДЛ Кандиларов е частна медико-диагностична лаборатория със статут на медицинско заведение от доболничната помощ. Лабораторията е създадена през 1999г и за петнадесет години се превърна в една от най-големите и водещи частни медико-диагностични лаборатории в България.

От 1 Юли 2010г СМДЛ Кандиларов е партньор на лаборатория LIMBACH, най-голямата медико-диагностична лаборатория в Германия и една от водещите в Европа.

Лабораторията има сключени договори за осъществяване на лабораторни и микробиологични изследвания с повече от 50 частни медицински центрове, клиники и болници в страната.

СМДЛ Кандиларов е предпочитан партньор и лидер на голяма част от водещите фармацевтични компании и фирми за клинични проучвания. Осъществява лабораторните изследвания на редица от провежданите в България клинични проучвания в областта на онкологията, хематологията, ендокринологията, пулмологията, кардиологията, нефрологията и други. Особено важен е високият стандарт при провеждане на клиничните проучвания, в пълно съответствие с изискванията на българските и международни норми.

Лабораторията извършва повече от 2000 вида качествени и количествени лабораторни изследвания в различни области:

Прочети още
Офертата е осигурена от СМДЛ КАНДИЛАРОВ ООД, ЕИК: 130268418 (СМДЛ Кандиларов).
Пакет изследвания "Имунен статус"
Цена: 60 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
87 ЛВ
Grabo oтстъпка:
31 %
Спестяваш:
27 ЛВ

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Отзиви от клиенти (2120)
Винаги внимателни и любезни
iva 5
Благодаря за професионалното отношение и за отзивчивостта!
Отлично отношение и обслужване
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)