Офертата, която разглеждате, е изтекла! Вижте други оферти:
За малко изпусна тази оферта! Абонирай се по e-mail, за да не пропускаш новите оферти!

Балетният спектакъл "Гранд Балет Гала" на 7 Август по хореография и режисура на Сергей Бобров, в Летен театър - Варна

Уважаеми почитатели на балетното изкуство,
Поради неблагоприятните климатични условия и продължаващите валежи спектакълът "Гранд Балет Гала" на Държавна опера Варна, обявен за днес, 27 юли, се отлага за 7 август от 21 часа, отново в Летния театър.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Балетът на Варненската опера ще представи в програмата си фрагменти от: "Спартак", "Лебедово озеро", "Катарина, или дъщерята на разбойника", "Кармен", "Антигона" и други.

Балетният спектакъл "Гранд Балет Гала" на 7 Август от 21:00ч, в Летен театър - Варна:

Варианти на офертата:
Място в зелена зона 22.50 лв Разграбено
Място в синя зона 27 лв Разграбено
Място в червена зона 32 лв вместо 40 лв Разграбено
Място в лилава зона 36 лв вместо 45 лв Разграбено
Място в жълта зона 48 лв вместо 60 лв Разграбено
За балета
Хореография и режисура Сергей Бобров

Солисти: Анастасия Лебедик, Аниезе Ди Дио Маза, Андреа Никол Конфорти, Клер Мари Гилард Лестан, Мара Салваджо, Наталия Боброва, Ная Барсена, Полин Фаже, Витирио Сколе, Джовани Помпей, Ксавиер Лара Хил, Марко Ди Салво, Матиа Бакон, Павел Кирчев, Пиер Гастон, Федерико Фарина

Oтзив на Искра Сотирова за Балетната гала:

"Балетно чудо се случва на варненска сцена. 24 бели лебеда с нежни пера, тюл и дантели, които разтварят крила на лунна светлина. Какво повече му трябва на един балетен ценител? Такава балетна гала вечер не се е случвала сигурно от 30 години! Магьосникът, създал това чудо, се казва Сергей Бобров - балетмайстор от най-висок карат."

За да случи приказната балетна магия, са нужни много елементи. На първо място - подбрани танцьори, с присъствие и с добра техника. Освен това е нужна идея, заряд, каквато Балетната гала има. Любими класически фрагменти, малко contemporary, нещо ново и за най-заклетите балетни познавачи, и много много изненади.

Под ръководството на Даниела Димова, директор на ТМПЦ-Варна, балетната трупа се възроди и изгради отново с артисти от Италия, Испания, Франция, млади, ентусиазирани и красиви. Конструкторът на този нов балет е именно Сергей Бобров и неговите строги и класни репетитори - Бахиджан Смагулов и Наталия Матус. Да изградиш кордебалет, който да осъществи и класически, и модерни масовки, на финала да се поклонят трима различни като типаж принца и три принцеси и още няколко характерни и ярки артисти. Това е истински голям балет!

Само балетмайстор с размах може да поднесе толкова изненади и на най-заклетите балетни почитатели. Колкото и да познаваш "Лебедово езеро", винаги остава нещо неоткрито. Оказва се, че преди да стане балет, Чайковски е написал операта "Ундина" - първообраз на танцовия шедьовър. Единственият запазен дует от тази творба чуха зрителите във Варна в изпълнение на тенора Валерий Георгиев и сопраното Мария Павлова. И двамата романтично-елегантни и в стилистиката на балета. А на сцената легендарното адажио от второ действие изиграха Полин Фаже и Ксавиер Лара Хил - нежни и много отдадени на трагичната лебедова любов.

Друга изненада в спектакъла са фрагментите от балета "Катарина или дъщерята на разбойника". Това е творба на идола Жул Перо - френски хореограф, създал безсмъртни творби като балетите "Жизел" и "Есмералда". Реставрирането на стар балетен образец е умение, което руските балетмайстори развиват през годините. Трудно, изпълнено с много неизвестни и изискващо да се слееш в майсторството на първосъздателя. Във Варна видяхме па де гондолиери и па-де-дьо, виртуозно представено от Наталия Боброва и Марко ди Салво. Той - с романтична мъжественост, леки и майсторски скокове. А тя - с нежно и женствено излъчване, умела в палцовата техника и върховна във фуете със "смяна на точката" на погледа. Балетна двойка, която носи стила и усещането за един балет от 70-те години, когато артистичността и техниката се сливаха с лекота.

А какво би бил един балетен спектакъл без бляскави, оригинални костюми и в днешно време и мултимедия за декор! И всичко това е постигнато във Варна. Случва се.

Публиката богато награди с аплодисменти Виторио Сколе и Матиа Бакон за техните артистични изяви във вариации и дуети. И двамата - носещи горещата красота на Италия, с техника, която да удовлетвори и най-претенциозните познавачи на балета. Още един балетен артист се изгражда във варненската трупа - Пиер Гастон. Той даде своя артистичен цвят като Тибалт в "Ромео и Жулиета" и в монолог из "Кармен Денс".

Не би имало истинска гала без бравурен финал - мащабна хореография на Сергей Бобров за кордебалет по музика на Глинка и още по-силна кода под ударите на перкусии от балета "Антигона". Ярко, модерно и специално за публиката!
В целия този калейдоскоп от танц, опера и ритми своята поява-контрапункт с иронични разсъждения добави артистката Гергана Арнаудова.

Още нещо значимо ще се случи във Варна. Видяхме второ действие на балета "Ромео и Жулиета" от Прокофиев, постановка на Сергей Бобров. Предпремиерата на целия балет ще бъде на 27 май на сцената на Варненска опера. Ще видим новия спектакъл отново в Опера в Летния театър на 8 август. Но това, което балетните ценители в балетната гала видяха, беше от висока класа, грандиозно, със силно присъствие на солистите и с изключителни костюми на Ася Стоименова.

Познавачите на сценичните изкуства наричат подема на една трупа "творческа ситуация". Получава се, когато енергиите на много артисти се съберат в една линия. Не знам точно как става. Но Сергей Бобров знае.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 7 Август 2023 (Понеделник).
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема при "Проверка на свободните места".
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Въпроси и отговори: 2

Осигурено от Държавна опера - Варна

Държавна опера - Варна е регистрирана на 6 Април 1947г и е официално открита на 1 Август същата година. Нейният първи директор е Стефан Николаев, а главен художествен ръководител е известният български певец Петър Райчев.

За кратко време под ръководството на младия диригент Руслан Райчев, хормайстора Димитър Младенов, Асен Манолов и художниците Асен Попов и Владимир Мисин се подготвя първата постановка - операта "Продадена невеста" от Б. Сметана.

Репертоарът в стилово и жанрово отношение е богат и разнообразен. Той обхваща една значителна част от оперното наследство на XVIII и XIX век, както и съвременни заглавия.

Редица произведения се срещат за първи път с българския зрител на варненска сцена. Между тях са: "Така правят всички" от В. А. Моцарт - 1960г; "Кача и дяволът" от А. Дворжак - 1961г; "Годеж в манастира" от С. Прокофиев - 1962г; "Алберт Херинг" - 1964г и "Просяшка опера" от Б. Бритън - 1982г; "Норма" от В. Белини - 1972г; "Златното петле" от Н. Римски-Корсаков - 1973г; "Ариадна на Наксос" от Р. Щраус - 1975г; "Брачната полица" - 1977г и "Турчинът в Италия" от Дж. Росини - 1988г; "Едип цар" от И. Стравински - 1995г; на балетите "Спартак" от А. Хачатурян - 1977г; "1001 нощ" от Ф. Амиров - 1983г и други.

Търсейки възможности за разширяване на зрителската аудитория, Държавна Опера Варна се обръща многократно и към оперетни творби - предимно от класиците на жанра: Ж. Офенбах, Й. Щраус, Фр. Лехар, И. Калман. Поставят се също съвременни мюзикъли и много детски спектакли.

Организира от 2000г всяка година Коледен и Великденски музикален фестивал, а от 2010г и "Опера в Летния театър", ежегодно открива и участва активно в Международния музикален фестивал "Варненско лято", както и в редица други художествени форуми.

Гастролирала е в Югославия, Чехословакия, Украйна, Италия, Испания, Гърция, Индия, Румъния, Египет, Германия, Швейцария, Австрия и др.

Показателни за престижа на Държавна Опера Варна са и многобройните гастроли на именити оперни изпълнители като Гена Димитрова, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Анна Томова-Синтова, Мария Корели, Питър Глосоп, Елена Николай, Ава Джун Купър, Зинаида Пали, Николае Херлея, Елена Образцова, Владимир Атлантов, Емил Иванов, Веселина Кацарова, Галина Савова, Иван Консулов, Калуди Калудов, Бойко Цветанов, Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Надя Кръстева и други.

От 1999г Държавна Опера - Варна се обединява с Варненската филхармония и продължава дейността си като държавен културен институт, под новото название Оперно-филхармонично дружество Варна.

С Постановление № 152 на Министерски съвет от 28 юли 2010г се обединяват Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и Оперно-филхармонично дружество Варна в новата организационна структура Театрално-музикален продуцентски център Варна с директор Славчо Славов. След обединението ДТ "Стоян Бъчваров" запазва името си, докато Оперно-филхармонично дружество Варна се преобразува в Държавна опера - Варна. След проведения конкурс от 20 декември 2010г директор на ТМПЦ Варна става Даниела Димова.

Офертата е осигурена от ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР-ВАРНА - КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ, ЕИК: BG175932425 (Държавна опера - Варна).
Балетният спектакъл "Гранд Балет Гала" на 7 Август по хореография и режисура на Сергей Бобров, в Летен театър - Варна
Топ цена: 2250лв

Не изпускай предложенията на
Държавна опера - Варна

Запиши се
Изтекла оферта! Офертата е грабната 142 пъти за 3 месеца.

Активни промо оферти:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Варна, Център, Приморски парк
Гранд Балет Гала - Отзиви от клиенти (4)
ВИНАГИ е ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ да се съпреживява хореографията на Сергей Бобров!
Изпълнението също беше на много високо ниво.
БЛАГОДАРЯ за ПРЕКРАСНОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ!
Виж всички 4 ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)