Не изпускай предложенията на
Козметичен салон Body Slim
Активни промо оферти:
Въпроси и отговори
200 Кликни тук, за да зададеш своя въпрос...
Шоколадовата процедура зарежда вялата и изтощена кожа с енергия и я подмладява.
"Сладката" терапия се прави както на лицето за блясък, така и на тялото. По този начин кожата си набавя необходимите й влага и мазнини.
Кофеинът в шоколада помага за премахване на целулита и за отслабване.
Дава и какви ли не други ползи, но кой го интересува? Има ли по-добър начин да прекараш един часа?
Можем ли да направи процедурата с блокче шоколад от сладкарницата?
Отговорът е не. Защото козметичният шоколад не съдържа захари, а натурални съставки и затова е силен антиоксидант.
Първата стъпка в процедурата е почистване с тоалетно мляко и тоник.
След него следва по-дълбоко почистване с ексфолиращ гел. По този начин кожата има възможност да "попие" безценните съставки на какаовото масло и да проникне в дълбочина.
Ако се прави терапия и се слага бадемово масло. С масажа на лицето се засилва кръвообращението и по този начин кожата абсорбира съставките на какаовото масло.
Гъстият мус е съставен от крийо - най-финия какаов прах в света, от Еквадор, и съдържа висока концентрация от антиоксиданти, които правят всякакви чудеса с кожата.
Разковничето е в какаото на прах. То съдържа минерални соли, витамини, които хидратират кожата, антиоксиданти за борба със застаряването и и кофеин,борещ целулита, помагащ за сваляне на излишното тегло.
Какаото съдържа най-голямото количество магнезий от всяко друго вещество и има изключителна роля за нормалното развитие на клетъчните функции.
Калцият пък, фундаментален за костите и мускулните тъкани, е особено изобилен в шоколада - повече, отколкото в киселото мляко. Наличието на фосфор го прави силен конкурент на рибата, а ниското съдържание на натрий помага в борбата със задържане на вода в тялото.
Масажът с шоколад дарява кожата и душата с тонус. Доказано е, че какаото подобрява производството на ендорфини - естествените хормони на щастието, които подобряват действието на серотонина, отговарящ за доброто ни настроение.
Използването на какаото идва от древността и е свързано с индианците в Америка - толтеки, инки, маи. Истинската история на шоколада обаче започва с ацтеките. За тях какаовите зърна са разменна монета - с 8 зърна купували заек, с 12 - услуги на куртизанка, а със 100 - роб. С тях приготвяли напитката „шоколати". Според легендата ацтекският император Монтесума пиел по 50 чаши дневно от нея - за сила и жизненост, както и за борба с умората.
Грижа за лицето! Почистване с шоколадови продукти, или 3 козметични масажа с маска, от Body Slim