В най-новата ни културна действителност Държавният музикален театър "Стефан Македонски" е част от Държавен музикален и балетен център София. Той заема достойно място до водещите национални и световни музикални институти . 65-годишната история на единствения у нас жанрово-профилиран театър е неразделна част от историята на българското професионално оперетно изкуство, което достига представително национално ниво още през 30-те години на отминалия век.

До днес театърът е уникално явление в художествения живот на страната и единствен по рода си на Балканския полуостров. На сцената на театъра могат да се реализират широкоформатни музикално–сценични произведения – съвременни мюзикъли и класически оперетни заглавия. Театърът разполага с трупа на изключително високо професионално ниво- солисти, оркестър, балет и хор, сценографи, художници на костюми и собствени ателиета за изработка на костюмите. Специален технически екип обслужва сцената, озвучаването и осветлението и разполага със студио за специални ефекти.

През настоящия сезон 2014/2015 в репертоара на театъра можете да видите класическите оперети „Царицата на чардаша” и „Графиня Марица” от Имре Калман, „Прилепът”, „Цигански барон”, „Виенска кръв” и „Една нощ във Венеция” от Йохан Щраус, „Българи от старо време” от Асен Карастоянов, мюзикълите „Моята прекрасна лейди” от Фредерик Лоу, „Службогонци” от Парашкев Хаджиев, „Лелята на Чарли” от Оскар Фелцман, мюзикълите за деца и възрастни „Магьосникът от ОЗ” по музика на Х.Арлън и Е.И.Харбърг, „Аладин” по музика на Марио Балтаджиев и детският мюзикъл „Котаракът Шарл” от Жул Леви. Очаквайте и най-новата премиера – комичната опера „Фраскита” от Франц Лехар на 28 ноември и 5 декември 2014 г.

Музикалният театър е гастролирал при изключителен успех в много европейски страни- Германия, Австрия, Холандия, Франция. През последните години реализира две големи турнета в Япония, представяйки своето изкуство на най-големите сцени в страната на изгряващото слънце при невероятно топъл прием от публиката и критиката.
Прочети още
Най-нови оферти от ДМТ "Стефан Македонски":
Мюзикълът "Лелята на Чарли" от Оскар Фелцман - на 29 Ноември
Мюзикълът "Лелята на Чарли" от Оскар Фелцман - на 29 Ноември
Топ цена: 10лв ·Грабнати ваучери13 · Грабомани закупили офертата4 · Преглеждания на офертата351
-50% Оперетата "Царицата на чардаша" на 18 Ноември
Оперетата "Царицата на чардаша" на 18 Ноември
Цена: 10лв
20лв
·Грабнати ваучери51 · Грабомани закупили офертата14 · Преглеждания на офертата568
-50% Оперетата "Цигански барон" от Йохан Щраус - на 16 Ноември
Оперетата "Цигански барон" от Йохан Щраус - на 16 Ноември
Цена: 10лв
20лв
·Грабнати ваучери57 · Грабомани закупили офертата21 · Преглеждания на офертата615
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Много впечатлена и заредена с хубава емоция от чудесната игра останах от оперетата Царицата на чардаша.
Спектакълът беше чудесен! Организацията със закупуването на велчери, не е най-добра: един път отиваш да платиш валчери, втори път отиваш да си купиш билети и чак тогава посещаваш мероприятието! Предложение: касите да приемат по телефона номерата на платените валчери.
Спектакълът ми хареса и зареди н настроение! За малко човек забравя живота си и се пренася в един друг свят, пълен със светлина и музика. Препоръчвам!
Прекрасна постановка! Самоотвержено изпълнение на артистите!Бих гледала отново Българи от старо време!
Страхотни!
Всички оценки (65)
Популярни оферти за Култура в гр. Пловдив
Драматичен театър - Пловдив -50%
Цена:
799лв
16лв стойност
50% отстъпка
Драматичен театър - Пловдив -56%
Цена:
699лв
16лв стойност
56% отстъпка
За 2990 дни публикувахме 138221 оферти, които се разграбиха
6 444 219 пъти, спестявайки 134 394 95256 лв на 559 018 грабомани!