Какво е биткойн?

Биткойн е децентрализирана дигитална валута (криптовалута), която се създава, съхранява и използва онлайн.

Сам по себе си биткойнът представлява закодирана цифрова поредица, която отговаря на определени математически условия и не подлежи на фалшификация. Биткойните могат да се обменят чрез компютър или смартфон, на местно и международно ниво, без финансова институция посредник. При търговията един биткойн се дели на 100 млн. по-малки единици, наречени сатоши.

Повече информация можете да получите от следното клипче, както и тук.

Как мога да се сдобия с биткойни?

Създайте си биткойн портфейл (wallet). Това може да стане от сайтове като Blockchain.info, Coinbase.com и др. След което, чрез така наречените биткойн борси като Crypto.bg, Coinfixer.com, xChange.bg, Bitcoinborsa.bg и др., можете да обменяте конвенционална валута в биткойни.

Как мога да плащам в Grabo.bg с биткойни?

Grabo.bg вече поддържа плащане с биткойни. Грабнете си избраната оферта и на страницата за поръчка изберете метод за плащане Bitcoin. Ще бъдете прехвърлени към страницата за плащане.

Къде другаде мога да пазарувам с биткойни?

Можете да харчите биткойните си при хиляди онлайн търговци като Trendo.bg, Pomagalo.com, Gepime.com, MyTaste, Host Bulgaria, HolidayDelux и други. Търговците, които приемат биткойни, нарастват постоянно.

Какви са предимствата на електронната валута?

Бързина на транзакциите
Плащанията с биткойн се осъществяват в рамките на няколко секунди до няколко минути - така отсрещната страна получава плащането мигновено!

Универсална валута без граници
По традиционните методи за плащания всъщност въобще не е толкова просто да разполагате с парите си. Ако искате да изпратите пари на роднина в чужбина, това ще ви коства доста нерви, излишни такси и време. От друга страна и вашият роднина ще трябва да си плати таксите, за да може да ползва цялата сума.
Биткойн е първата система, която предлага необратимо прехвърляне на неограничена стойност до всяка точка на света, и то без начисляване на такси!

Нови възможности за пазаруване
Разплащането с биткойни става все по-популярно. Най-голямата компания предлагаща разплащания с криптовалутата, BitPay, е свидетел на растеж в броя на обработваните от нея биткойн разплащания равен на 6260% за една година. Броят на бизнесите и потребителите, които приемат биткойни ще продължава да расте. Списък на българските сайтове, които приемат плащания с биткойни може да видите тук - btc-club.bg, а тези в международен план – на usebitcoins.info.

За 2692 дни публикувахме 113352 оферти, които се разграбиха
5 611 785 пъти, спестявайки 121 980 55561 лв на 508 754 грабомани!