Новини 1
10230
В горещата точка на Фестивала с Grabo.bg! Вижте кои интересни събития да посетите през Август Публикувано на 31 Юли 2014 ·
Здравейте, грабомани!

Скучно ли ви е? Вместо час по час да се мръщите на колегите в офиса или да измисляте нови начини да подлудявате половинката вкъщи, време е за спешни мерки! Затегнете коланите и вижте как да се позабавлявате през Август - месецът на отпуските!



Нашата рецепта за щастие е усмивка, добри приятели и жажда за пътешествия. От нас идеите за готини местенца и събития, от вас - готовата бойна дружина! Безспорно фаворит за приключения е негово величество Фестивалът, а през август той изобилства навсякъде. Ако търсите колоритни места и различни преживявания, то късметът ще ви се усмихне в следващите редове!

Националното надсвирване в село Гела, Смолянско, на 3 Август

Докоснете се до магията на планината и родопската каба-гайда в Националното надсвирване в село Гела, Смолянско, на 3 Август! От хилядолетия всяка година тучните ливади събират местните родопски родове по Илинден – първата неделя на месец Август. Събитието добива голяма популярност и прераства в международен форум. Станете част от най-кръшните хора и песни в историята и се потопете изцяло в българските традиции и обичаи в Родопите!



Летният оперен фестивал “Сцена на вековете” в Царевец от 2 до 10 Август

Оттук се прехвърляме във величествения Царевец в Търново, където ще задоволите жаждата си за култура със “Сцена на вековете” - летният оперен фестивал от 2 до 10 Август! Очакват ви вълнуващи представления като “Мадам Бътерфлай”, “Зорба гъркът” и още много изненади.

Международният джаз фестивал в Банско от 8 до 13 Август

Черешката на тортата е Международният джаз фестивал в Банско от 8 до 13 Август - най-големият летен музикален форум в България! Огромната му популярност го превърна и в едно от най-значимите събития на Балканите. Невиждано грандиозно шоу и звезди от световна величина са гаранция за незабравимо преживяване!



Беглика фест на язовир Голям Беглик на 21 - 24 Август

След една година затишие Беглика фест се завръща с пълна сила на 21 - 24 Август на язовир Голям Беглик! Очаква ви паралелна вселена, в която за четири дни хиляди непретенциозни хора живеят и творят заедно! Издигнато в култ е общуването между човек и природа, човек и човек, човек и кану, човек и въжена градина. А бащата на Balkan Beats музиката – Robert Soko - пристига в София за подгряващото парти на Фестивала. Яко, нали?

Фестивал на фолклорната носия край Жеравна на 22 Август

Народните традиции продължават да се честват и към края на месеца! Международният фестивал на фолклорната носия на 22 Август се провежда в местността Добромерица край Жеравна в продължение на три дни. Това е един от най-колоритните фестивали в България, който може да бъде описан като истинска машина на времето с пресъздаването начина на живот на българите отпреди 100 години.



Празниците на изкуствата “Аполония” в Созопол от 28 Август

Нека да видим какво кипи и на морето! От 28 Август до 6 Септември в Созопол ще се честват Празниците на изкуствата “Аполония”! Ще срещнете художници, музиканти, писатели и поети, артисти и архитекти, които за десет дни на пет фестивални сцени ще изнесат над 70 културни мероприятия. Много от представяните произведения са световни и национални премиери.

Филмов фестивал "Любовта е лудост" във Варна от 29 Август

Във Варна пък от 29 Август ви очаква Международният филмов фестивал "Любовта е лудост", който е единственият по рода си в България и продължава 7 дни! Той е една от визитните картички на българската култура в световен мащаб. Тук ще можете да гледате между 50 и 60 игрални филмови заглавия в програмата, която включва и конкурс с награди. Част от гостите на фестивала е и елитът на българското кино и изтъкнати чужди творци, кинокритици и киножурналисти.



"Айляк Фест" (I Like Fest) в Пловдив на 29 - 30 Август

И накрая, нека да побичим малко айляк в Пловдив! Градът под тепетата ще приветства за четвърта година "Айляк Фест" (I Like Fest). Датата е 29 - 30 Август, а мястото е "Младежки хълм” - под открито небе. Тематичната програма е от 14:00 до 02:00ч и разделенена на “етно айляк” и “клубен айляк”. Фестът включва още игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута и тематични изложби. Как да не им завидиш на пловдивчани - или иначе казано на пловдивския екип на Grabo.bg!

И ако още не искате да разопаковате куфарите, хвърлете едно око на дългия ни списък с дестинации за покоряване, а именно - нашия Пътеводител!
Кой според теб е най-якият фестивал през Август, който би посетил с удоволствие?
Национално надсвирване с гайди
Оперен фестивал "Сцена на вековете"
Международен джаз фестивал в Банско
Беглика фест на язовир Голям Беглик
Фестивал на фолклорната носия
Празниците на изкуствата "Аполония"
Филмов фестивал "Любовта е лудост"
"Айляк Фест" (I Like Fest) в Пловдив
Коментари
Аз се надявам, че отделните събития ще бъдат белязани с духът на творческите изяви, без приповдигнатия патос на самохвалството и ненужното перчене с чуждиците.
Скъпите нюанси на евтин парфюм примесен с прахоляка на простотията не би могло да ни възхити. Колкото до ЯЯЯгодовото МММохито, би било много интересно, ако ги видим с младата Госпожица да се разхожда под ръка.
Какво да кажа друго: - Радвам се да видя отново моят Пловдив и се надявам да срещна по-малко Свинчовци, вонящи на евтина чорба,
спарени чорапи, а накичени като Коледна Елха със златорийки.
- Искам отново да се докосна до младостта и да да прегърна спомените на добрите пловдивски момчета. Момчетата, които не се продадоха и останаха верни на старите Майнички. Тези, които знаят какво е Приятелство, какво е Кавалерство и какво е Любов.
Благодаря Ви за удоволствието, което ми разрешихте да имам... П. Т.
Преди 10 години
Евдокия, mmm mmm и mmm mmm харесват това