Новини 1
361257
Всичките ти познати на едно място! С обновена страница за приятели Публикувано на 23 Ноември 2011 ·

Здравейте! Да имаш блог е доста полезно, особено когато искаш да споделяш с потребителите всяко нововъведение или промяна в системата. С тази публикация ще направя точно това! Сигурно сте забелязали, че тази седмица обновихме страницата с приятели. Искам да ви разкажа какво точно направихме и защо смятаме, че отсега нататък тя ще ви е по-полезна.

Обновихме модула за управление на приятелите. Сега той е разделен на три подстраници. Първата страница е просто списък с вашите приятели. Новото тук е, че можете да видите сбита статистика за тяхната активност. Виждате колко ваучери и значки има всеки от тях, както и колко пари е спестил. Така знаете кой от тях е най-активният грабоман. 

  Същественото нововъведение е страницата с препоръчани приятели. Тя ви предлага потребители, с които все още не сте приятели. Те са подредени според това колко общи приятели имате. Този прост алгоритъм ви помага бързо да намерите хора, които най-вероятно познавате, но с които все още не сте грабо-приятели. Логиката е, че когато имате много общи приятели с някого, най-вероятно познавате и него самия.

Третата страница е търсачката за потребители. Когато напишете име в полето за търсене, тя автоматично ще намери потребители със същото име, като ги подрежда според броя общи приятели. В търсачката не излизат потребители, които са деактивирали профилите си. 

 Решихме, че е добре да доразвием социалната функционалност на Grabo, защото вярваме в силата на споделеното мнение. То служи като препоръка при взимане на решение и е особено важно, когато това решение е за покупка. Тепърва предстои да разгърнем социалната структура на Grabo и да я направим реално приложима при покупка. Например, можем да ви покажем какъв отзив са дали ваши приятели за даден ресторант или хотел, за който и вие искате да грабвате ваучер. Техният отзив ще бъде един вид рейтинг на мястото, което са посетили и така вие ще разберете дали са останали доволни от обслужването и качеството на предлаганата услуга. Офертите в сайта стават все повече и трябва да намерим начин, по който да ви помогнем в избора.

Това е новото засега! Скоро пристигат още няколко полезни функционалности, за които ще ви разкажа в следващите блог публикации. Ако имате въпроси и предложения или откриете бъг, докато ползвате новата страница за приятели, можете да ни пишете на: . Ще се радваме да ви помогнем. До скоро!

Коментари
Страхотно! :)
Преди 12 години
mmm mmm хареса това.